Blog

Motosikletlerin Kullanım Amaçları ve Çeşitleri

Faydalı Bilgiler
31 Temmuz 2015 Cuma

Kullanıcılar için bir ulaşım aracından çok tutku olarak görülen motosikletler, şehir içi ve şehirler arası yolculuklarda farklı ve keyifli deneyimler edinmek adına sık tercih edilen araçlardır. Rüzgârı hissetmek ve özgürlüğün tadını doyasıya çıkarmak için motorcuların değerlendirdikleri farklı pek çok model vardır. Örneğin uzun yolculuklar için Touring motosiklet modelleri kullanılırken, şehir içi ulaşım için Scooter motosiklet modelleri sık tercih edilir. Biz de bu yazımızda hem en çok değerlendirilen motor modellerine, hem de bu modellerin kullanım amaçlarına değindik.

İşte Scooter, Touring, Cross, Enduro ve elektrikli motosikletlerin kullanım amaçları:

Scooter Motosikletler

Scooter motor modelleri genellikle şehir içi ulaşımlarda pratik çözümler sağlamak amacıyla tercih edilmektedir. Otomatik vitesli oldukları için kullanımları kolay olan ve silindir hacimleri 50 cc’den başlayıp 600 cc’ye kadar devam uzanan Scooter motosiklet modelleri, yüksek manevra kabiliyetleri ve ergonomik tasarımları ile ön plana çıkan araçlardır.

Touring Motosikletler

Touring motosiklet modelleri daha çok uzun yol şartlarına uygun düşünülmüş ve uzun mesafe yolculuklarında yorgunluk problemi yaşatmamak adına tasarlanmış olan araçlardır. 100 cc’den 1400 cc’ye kadar yüksek motor hacimli modelleri bulunan ve ön siperlik camlarının yüksek olması sebebiyle rüzgârın gelmesini engelleyerek rahat yolculukların kapılarını açan Touring motosikletler, şık ve sportif tasarımları ile göz dolduran modellerdir

Cross Motosikletler

Cross motosikletler tamamıyla arazide kullanım amacıyla üretilen araçlardır. Engebeli ve zorlu arazi koşullarında rahat bir şekilde yolculuk yapmak veya çeşitli off-road aktivitelerde efektif sonuçlar elde etmek için tasarlanan Cross motor modelleri, amortisör ve fren yapıları özel olarak tasarlanan off-road araçlarıdır. Zorlu şartların üstesinden kolay bir şekilde gelmeyi sağlayan Cross motorlar, konfordan çok hareket kabiliyeti düşünülerek tasarlanan modellerdir.

Enduro Motosikletler

Enduro motosiklet modelleri hem arazi hem de yol şartlarına uygun olarak tasarlanmaktadır. Tüm yol ve yol dışı kullanım şartlarında sürücüyü rahat ettirmek amaçlı tasarlanan, hem artçı hem de yük taşıma amaçlı Türkiye koşullarında en uygun motosiklet tipi olarak sunulan Enduro motor modelleri, uzun mesafe yolculuklarda da konforlu ve güvenli sürüşler sunmaktadır.

Elektrikli Motosikletler

Çevreci yapıları ve şehir içi ulaşımı kolaylaştıran tasarımları ile önemli bir kitleye sahip olan elektrikli motor modelleri, özellikle de yakıt tasarrufu yapmak ve çevreyi korumak isteyenlerin sık tercih ettikleri araçlar olarak ön plana çıkmaktadır. B sınıfı ehliyetle kullanılma imkânı bulunan ve bireyselin yanı sıra ticari amaçlı değerlendirmelere de uygun olan elektrikli motosikletler, daha konforlu ve keyifli sürüş deneyimleri edinmeye fırsat tanımaktadır.

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862