Blog

Enduro Motor Nedir?

Faydalı Bilgiler
2 Ağustos 2018 Perşembe

Şehir içi ulaşımda, şehirler arası yolculuklarda ve off-road aktivitelerde motosiklet kullanmak isteyenlerin karşısına farklı pek çok model çıkmaktadır. Özellikle de engebeli arazilerde rahat ve hızlı bir şekilde yol almak için özel olarak tasarlanan motosiklet modelleri, sürücünün konforunu artıran ve yolculuk sırasında güvenliği sağlayan özellikleri ile ön plana çıkan araçlardır. Biz de bu yazımızda bu araçlardan olan Enduro motor modellerinin özelliklerine değindik.

İşte Enduro motorların kullanıcılara sürüş sırasında kolaylık sağlayan özellikleri:

Konforlu Yolculuklar İçin Tasarlanmışlardır

Toprak ve köy yolu gibi hafif engebeli arazilerde motosiklet ile yolculuk yaparken kullanıcının konforunu ön planda tutan Enduro’lar, zorlu şartların üstesinden kolay bir şekilde gelmeyi sağlar. Rahat ve ergonomik sele yapıları ve yol tutuş özellikleri artırılmış süspansiyonları ile zorlu koşullarda bile sıkıntısız bir sürüş vadeden Enduro motosikletler, dayanıklı ve kaliteli yapıları ile öne çıkan, tasarımları ile göz dolduran araçlardır. Ayrıca normal motosikletlerden yüksek oldukları için seleleri de yüksekte konumlandırılan Enduro motorlar, özellikle de arazi şartları göz önünde bulundurularak yumuşak seleli olarak tasarlanırlar.

Ön Çatal Açıları Dik ve Manevra Kabiliyetleri Yüksektir

Engebeli arazilerde rahat ve güvenli bir şekilde yol almayı sağlamak için ön çatal açıları dik olarak tasarlanan Enduro motorlar, bu sayede manevra kabiliyetleri normal motorlardan daha yüksek hale getirilmiş araçlardır. Dar ve engebeli yollarda avantaj sağlayan dik ön çatal açıları ile off-road aktivitelerde efektif şekilde değerlendirilebilen Enduro motosikletlerin en belirgin özelliklerinden bir diğeri de, dik açıyı sağlamak için büyük boyutlarda üretiliyor olmalarıdır.

Hem Asfalt Hem de Toprak ve Engebeli Yollara Uygundur

Özel tekerleri sayesinde hem asfalt hem de toprak ve engebeli yollarda güvenli bir şekilde yolculuk yapmak için tercih edilen Enduro motosikletler, sağlam fren sistemleri ile kısa süre içerisinde kolayca durmayı sağlayan araçlardır. Tırtıklı teker yapıları ile engebeli arazilerin ve toprak yolların yanı sıra, asfalt yollarda da ekstra yol tutuşunu mümkün kılan Enduro motosiklet modelleri, kullanıcıların farklı yol koşullarında değerlendirilebilecekleri araçlardır.

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862