Blog

Yeni Başlayanlar İçin Cross Motor

Faydalı Bilgiler
31 Ağustos 2018 Cuma

Off road aktivitelerde heyecan ve özgürlük arayanların vazgeçilmezlerinin başında gelen, zorlu arazi şartlarının üstesinden kolay bir şekilde gelebilmek için tasarlanan ve adına özel sporlar düzenlenerek dünya çapında bilinirlik kazanan; Cross motorlar… Engebeli arazilere uygun olarak dizayn edilen Cross motor modelleri, farklı pek çok tarzı ile özellikle de Motocross etkinliklerinde sık tercih edilen araçlardır. Peki, dünya çapında motosiklet sürücülerinin beğenisini toplayan Cross motorlar, ne gibi özelliklere sahip?

İşte yeni başlayanlar için Cross motorlar:

Cross Motor Nedir?

Yan ayak, orta ayak, sinyal ve gösterge gibi düşme durumunda sürücüye zarar verme ihtimali bulunan aksesuarlar kullanılmadan ve sadece engebeli arazilerde sürülebilecek şekilde tasarlanan motosiklet modelleri, Cross motorlar olarak nitelendirilir. Zorlu şartlarda maksimum performans elde etmek adına hafif ve güçlü bir şekilde tasarlanan Cross motosikletler, hobi veya spor amaçlı değerlendirilirler. Ortaya çıktığı 1900’lü yılların başından itibaren çeşitli değişimlere uğrayarak ve spor haline getirilerek yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan Cross motosiklet modelleri, dağ keçisi olarak da adlandırılmaktadır.

Enduro ve Cross Motosikletlerin Farkları Nelerdir?

En çok karıştırılan motosiklet modelleri olan Enduro ve Cross motorlar arasında çeşitli farklar vardır. İlk olarak Enduro motorlar asfalt yollara uygun olmalarının yanı sıra, tekerleri değiştirilerek engebeli arazilerde kullanılabilecek hale de getirilebilir. Cross motorlar ise sadece engebeli arazilerde değerlendirilmek amacı ile tasarlanır. Enduro motorlar konforlu ve daha büyük ölçülere sahip şekillerde üretilir, Cross motosikletler ise performans ve hafiflik temelli dizayn edilirler. Son olarak da Enduro motosikletler pek çok aksesuar ile desteklenebilecekken, Cross motosikletler en sade halde ve ekleme yapılamayacak şekilde kullanıma sunulur.

Cross Motosikletler En Çok Nerelerde Kullanılırlar?

Özel tasarımları yüzünden şehir içi ya da şehirler arası ulaşımlarda kullanılamayan Cross motorlar, hobi ya da spor amaçlı tercih edilirler. Özellikle de Motocross aktivitelerin baş aktörleri olan Cross motosiklet modelleri, akrobasi ve engebeli yarışlarda efektif şekilde değerlendirilir. Ayrıca outdoor aktivite tutkunları tarafından da kullanılan bu motorlar, asfalt yol dışında farklı pek çok alanda değerlendirmeye müsait araçlardır.

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862