Blog

Motosikletle Uzun Yola Çıkmadan Önce Neler Yapılmalıdır?

Faydalı Bilgiler
24 Eylül 2018 Pazartesi

Kimi zaman belli bir rota belirleyip ona göre hareket etmek, kimi zaman plansız bir şekilde sadece kafa dağıtmak, kimi zaman da kişisel işleri halletmek için yola çıkmak… Motosiklet tutkunları sık sık şehir içi ya da şehirler arası yolculuklara çıkarak sahip oldukları motosikletin yaşattığı özgürlük hissini sonuna kadar tatmak isterler. Tabii, şehir içi yolculuklar daha kısa süreli olduğu için motorcuların ilk tercihi genelde şehirler arası uzun yolculuklardır. Peki, uzun bir yolculuğa çıkmadan önce nelere dikkat edilmeli ve sıkıntısız bir yolculuk için hangi ürünler alınmalıdır?

İşte motosikletle uzun yola çıkmadan önce yapılması gerekenler:

Motorun Yağ, Su ve Fren Bakımlarını Yaptırın

Yolculuk boyunca sürücünün en yakın arkadaşı motosikletidir ve sürücü yarı yolda kalmak istemiyorsa arkadaşının bakımlarını yola çıkmadan önce yapmalı ya da yaptırmalıdır. Yağından suyuna, balatalarından fren disklerine kadar genel bir motosiklet bakımı, hem yolculuğun yarıda kesilmesini engeller, hem de motorun tüketeceği yakıt miktarını azaltarak maliyeti düşürür. Ayrıca güvenli yolculukların da kapılarını açan motosiklet bakımı, sürücü tarafından ya da motosiklet yetkili servisleri tarafından kısa sürede gerçekleştirilebilir.

Yolculuk Boyunca Oturacağınız Pozisyona İyi Karar Verin

Motosikletle yapılan 1 saatlik yolculuğun yoruculuğu ile 7-8 saat süren bir yolculuğun yoruculuğu arasında ciddi farklar vardır. 7-8 saatlik yolculuklarda ayaklar, kollar ve vücudun sırt bölgesi ciddi anlamda yorulacaktır. Bunu engellemek adına yola çıkmadan önce uzun yol motoru üzerinde birkaç oturuş pozisyonu denemekte ve optimum pozisyonu bularak yola çıkmakta fayda var. Vücut için en uygun oturma tarzının bulunduğu motosiklet yolculuklarında sürücü hem daha az yorulur, hem de ağrılar yüzünden sık sık mola vermek zorunda kalmaz.

Yanınıza Yol Boyunca Gerekli Olabileceğini Düşündüğünüz Ürünleri Alın

Uzun yol motosikletleri ile yapılan yolculuklarda dikkate alınması gereken bir diğer nokta da, yol boyunca ihtiyaç duyulabilecek malzemeleri araçta bulundurmaktır. Yedek kıyafetlerden atıştırmalıklara, yol bulmaya yardımcı olan navigasyondan ürün taşımayı kolaylaştıran motor çantası gibi motor malzemelerine kadar pek çok ürünü, uzun yola çıkmadan önce tedarik etmekte fayda var. Ayrıca mevsim şartlarına uygun bir şekilde tasarlanmış olan motosiklet montu ve motosiklet kaskını seçmek de yerinde olacaktır.

« Tüm Makaleler

Foto Galeri

SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862