Blog

Yağmurlu Havalarda Motosiklet Sürmenin Püf Noktaları

Faydalı Bilgiler
26 Eylül 2018 Çarşamba

Motosiklet üzerinde seyir halinde iken hem güvenliği sağlamak, hem de konforlu sürüş deneyimleri yaşamak için pek çok etkenin bir arada bulunması ve gerekli önlemlerin eksiksiz bir şekilde alınması gerekir. Özellikle de motosiklet sürücülerinin sıkıntı yaşadığı karlı ve yağmurlu havalar dikkate alındığında, güvenli sürüş daha bir önem kazanıyor. Karda ya da yağmurda motor sürenler, çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kalabilirler ve bunların üstesinden nasıl gelebileceklerini ilk anlarda çözemeyebilirler. Biz de bunları göz önünde bulundurarak motosiklet tutkunlarının yağmurda motor sürmelerini daha güvenli bir hale getirmek için neler yapmaları gerektiğini listeleyelim dedik.

İşte yağmurda motor sürmenin püf noktaları:

Kıyafet ve Ekipmanları Yağmura Uygun Seçin

Yağmurda motor sürmeyi güvenli hale getirecek olan sizsiniz. Bu yüzden öncelikli olarak siz, yağmura hazırlıklı olmalısınız. Motorcu montu ve pantolonu gibi ekipmanları yağmura uygun seçmeli, gerekli gördüğünüz takdirde kıyafetin üstüne motorcu yağmurluğu da giymelisiniz. Bunları sizin soğuktan ve yağmurdan korunmanızı sağlayacaktır. Bir de motor sürerken en önemli bölgelerden bir tanesi olan ellerinizi yağışın ve rüzgârın etkilerinden korumalısınız ki elleriniz her an, yapmayı düşündüğünüz hareketi uygulamaya hazır olsun.

Yağışın İlk Başladığı Anda Trafiğe Çıkmamaya Özen Gösterin

Yağışın ilk başladığı an sadece motosikletler değil, bütün motorlu taşıtlar için büyük bir problemdir. Yağmurlu havalarda damlaların yola ilk düştüğü anda ve takip eden tahmini 30 dakikalık sürede, yerler toz parçacıkları yüzünden aşırı derecede kaygan bir hale gelir. Bunu engellemek adına yağmur başladığı anda trafiğe çıkmamanızda fayda var. Tabii, motor sürerken yağmurun başlaması da mümkün… Bu durumda da hızınızı bir miktar düşürüp, en güvenli sürüş pozisyonunuzu almalı ve seri hareketlerden kaçınarak motor sürmenin keyfini çıkarmalısınız.

Ani Hızlanmalardan ve Frenlemelerden Kaçının

Yağmurda motor sürerken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus; ani hızlanmalardan ve frenlemelerden kaçınmanız gerektiğidir. Normal havalarda trafikte motosiklet sürmek, her ne kadar kolay olsa da, yağmurlu havalarda ani hızlanma, motorun dengesinde bozulmaya ve buna bağlı olarak düşmeye sebep olabilir. Ayrıca yerler kaygan olduğu için ani frenlemelerde motorun kayması ve yan yatması da muhtemel… Yağmurda motor sürerken ani hızlanmalar yerine yavaş ve güvenli bir şekilde hızlanmalı, ani frenlemeler yerine de kademeli bir şekilde yavaşlamalı ve durmalısınız.

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862