Blog

İlk Motosikletini Almayı Düşünenlere Tavsiyeler

Faydalı Bilgiler
12 Temmuz 2018 Perşembe

Motosiklet; herkese uzaklara yolculuğa çıkmayı ve özgürlük hissini doya doya yaşamayı düşündüren araç… Kiminin çocukluktan gelme tutkusu, kiminin ise sonradan ortaya çıkan merakı olan motosikletler, ilk alınırken ve alındıktan sonra dikkat edilmesi gereken pek çok hususla karşınıza çıkar. Biz de bu yazımızda motosiklet almayı düşünenlerin tercihlerini nasıl yapmaları ve motosiklet kullanmaya başlamadan önce nelere dikkat etmeleri gerektiğine değindik.

İşte ilk motosikletini alacak olanlara tavsiyeler:

Düşük CC’li Bir Motosiklet Tercih Edin

İlk defa motosiklet alırken dikkat etmeniz gereken birinci husus; alacağınız motosikletin motor gücüdür(cc). Trafikte güvenli bir şekilde yol almak için motosikletin dengede olması çok önemlidir. Her ne kadar düşük cc’li motor modellerinin dengede tutulması zor gibi görünse de hafif oldukları için kolayca kontrol edilebilirler. Ayrıca kontrolü kaybedip kaza yapma riskini de azaltan düşük cc’li motosiklet modellerinde 50 ila 250 arasında motor gücüne sahip olanlar tercih edilmelidir.

Boyunuza ve Kilonuza Uygun Motosiklet Modelini Alın

Motosiklet seçimini yaparken göz önünde bulundurmanız gereken ikinci konu; seçtiğiniz motosiklet modelinin boyunuza ve kilonuza uygun olmasıdır. Örneğin boyunuza ve kilonuza uygun olan motosiklet modeli 150 cc’lik iken, siz 100 cc’lik hafif bir motor alırsanız sürüşlerinizde düşük performansla karşılaşırsınız. Benzer bir şekilde boyunuz ve kilonuza uygun motosiklet 100 cc’lik hafif bir modelken siz 150 cc’lik ağır bir motosiklet alırsanız, sürüşlerde dengeyi sağlamanız ve motoru istediğiniz şekilde kontrol etmeniz çok zor olur. Bunu anlamak için motoru denemeniz ve ufak bir test sürüşü yapmanız yeterli.

Uzman Eğitimi Almayı İhmal Etmeyin

Motosiklet eğitimi almak motosiklet seçimi ile her ne kadar alakasız olsa da, ilk defa motor almayı düşünen birinin ehliyet kurslarının yanı sıra uzman eğitimi de alması önemlidir. Trafikte nasıl hareket etmeniz gerektiğinden motor sürerken alacağınız uygun pozisyonlara kadar pek çok konuda bilgi sahibi olabileceğiniz motosiklet eğitimleri, zihinsel ve fiziksel becerilerinizi artırarak trafikte karşınıza çıkabilecek tehlikelere karşı hazırlıklı olmanızı sağlar.

Koruyucu Ekipman Olmadan Yola Çıkmayın

Seçtiğiniz motosikletiniz ile trafikte yol alırken herhangi bir tehlikeli durumdan en az zararla kurtulmak için koruyucu ekipmanları yolculuklarınızdan eksik etmeyin. Sürdüğünüz motor güçlü değil diye, kaza riskinizin olmadığını düşünmeyin. Motosiklet kaskı, dizlik ve korumalı ceket ya da motosiklet montu gibi koruyucu ekipmanlar, hangi seviyede sürücü olduğunuzdan bağımsız motosikleti her sürüşünüzde giymeniz ya da takmanız gereken ürünlerdir.

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862