Blog

Motosiklette Bulunması Gereken Ekipmanlar

Faydalı Bilgiler
26 Ekim 2018 Cuma

Motosiklet kullanırken taktığınız kask, eldiven ve benzeri aksesuarlar, güvenliğinizi sağlamak için her zaman tek başlarına yeterli olmayabilir. Size emniyetli bir sürüş yaşatmanın yanında aracınızın güvenliğine de katkıda bulunan ekipmanları derlediğimiz bu yazımızda, ihtiyaç duyabileceğiniz pek çok malzemeyi keşfedebilirsiniz.

İşte motosiklette bulunması gereken başlıca ekipmanlar…   

Rüzgâr Siperliği

Motosiklet kullanımı sırasında yüksek oranda hava türbülansına maruz kalan sürücüler, bu sırada direkt yüzlerine çarpan sert rüzgarlar nedeniyle baş ve boyun ağrıları çekerler. Hem bu şikayetleri gidermek hem de çevreden gelebilecek taş, toz gibi zararlı maddeleri engellemek amacıyla tasarlanan rüzgâr siperliği, sizin için konforlu bir yolculuk yapmayı kolaylaştırmanın yanı sıra güvenliğinizi de sağlayan oldukça kullanışlı ekipmanlardandır.

Hava Destekli Sele Pedi

Tasarımında bulunan hava bölmeleri sayesinde sürüş sırasında oluşan titreşimi absorbe eden hava destekli sele pedi çeşitlerini, aracınızda ekstra konfor yaratmak için tercih edebilirsiniz. Özellikle uzun yollarda ortaya çıkabilecek uyuşma, ağrı gibi şikayetleri önleyerek rahat bir sürüş sağlayan sele pedi, kolayca çıkarılıp takılabilen özellikleri ile oldukça pratik bir kullanım imkânı bulunan motosiklet aksesuarlarındandır.  

Sis Farı

Sis farı; yağmur, kar, sis gibi etkenlerle görüşün azaldığı olumsuz hava koşullarında şerit çizgileri ile işaret levhalarını daha iyi görmeye imkân tanıyan bir ekipman olarak motosiklet aksesuarlarının olmazsa olmazıdır. Aracınızın ön kısmına pratik bir şekilde monte edebileceğiniz sis farı, ıslak yüzeye verdiği ışıkla yolu aydınlatarak hem uzun hem de kısa mesafenin daha rahat seçilmesine yardımcı olur.  

Koruma Takozu

Sürüş sırasında motorda meydana gelen titreşimlerin şaseye etki etmesini engellemek amacıyla kullanılan koruma takozu, aracın yana yatma yönelimini azaltarak kaza ihtimalini düşüren motosiklet ekipmanlarından biridir. Artan hızla beraber oluşabilecek savrulmaların önüne geçerek motosikletin dengede kalmasını da sağlayan koruma takozu ile güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Zincir ve Disk Kilidi

Gün içinde konakladığınız yerlerde aracınızı istediğiniz yere güvenle bırakabilmek için ihtiyaç duyacağınız iki ekipman vardır; zincir kilit ve disk kilidi. Arka tekerden ya da şaseden geçirip sağlam bir yere sabitleyerek kullanabileceğiniz zincir kilidi için dikkat etmeniz gereken unsur,  tercih edeceğiniz modelin soğutucu sprey kullanarak kırma testlerinden başarıyla geçmiş olmasıdır. Fren diskini kilitlemek amacıyla takabileceğiniz disk kilidini ise alarmlı modeller arasından seçebilir ve çifte koruma sağlayabilirsiniz.

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862