Blog

Motosiklet Sürmek Hakkında Yanlış Bilinenler

Faydalı Bilgiler
26 Aralık 2018 Çarşamba

Kimi zaman 20’li yaşlarda, kimi zaman da 50’li yaşlarda kendini gösteren motosiklet tutkusu, motosikletin yaşattığı özgürlüğün tadını alanları bir daha asla bırakmamaktadır. Her ne kadar günümüzde motosikletler, daha kullanışlı ve güvenli hale getirilmiş olsalar da halen dünya genelinde ölümlü kaza oranı yüksek ulaşım araçlarıdır. Bu da motosiklet sürücülerini ve hatta daha çok sürenin sevdiklerini endişelendiren bir konudur. Peki, bu konuda ne yapmak gerekir?

Motosiklet sürmek hakkında herkesin bir fikri olsa da gelin; motosiklet sürmek hakkında yanlış bilinenleri derlediğimiz bu yazımıza bir göz atın.

İşte motosiklet sürme konusunda yanlış bilinenler:

Tecrübenin Yanında Motosiklet Eğitimi Önemsizdir

Motosiklet sürücüleri tarafından pek ciddiye alınmayan konuların başında motosiklet eğitimleri gelmektedir. Trafikte nasıl davranılması gerektiğinden tehlikeli durumların üstesinden nasıl gelineceğine kadar farklı konuların işlendiği ve motosiklet sürüşlerinin daha güvenli hale gelmeleri için çalışmaların yapıldığı sürüş eğitimlerini almamak birçok motosiklet sürücüsün yaptığı bir hatadır. Motosiklet sürmenin zamanla geliştiğini ve tecrübe kazandıkça motosiklet eğitimine gerek olmadığını düşünmek, sürücülerin sık yaptıkları hatalardandır.

Dikkatli Sürülürse Güvenlik Ekipmanları Gereksizdir

Özellikle de yaz aylarında pek çok motosiklet sürücüsü koruyucu ekipmanları kullanmak istemez ve genelde de tercih etmez. Bahane olarak da motosikleti kontrollü ve çok dikkatli kullandıklarını öne sürerler. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kazanın sadece motosikleti süren insanlar yüzünden meydana gelmediğidir. Her kaza sayısız bileşenin bir araya gelmesi sonucunda ortaya çıkar. Yani siz her ne kadar dikkatli ve yavaş olursanız olun, bir sürücü gelip size çarpabilir veya yoldaki bir tümsek ya da çukur kaza yapmanıza sebep olabilir. O yüzden motosiklet güvenlik ekipmanları giymeden sakın yola çıkmayın.

Alkollüyken Motosiklet Kullanmak Kazaya Sebep Olmaz

Birçok motosiklet sürücüsünün hataya düştüğü bir diğer nokta da; alkollü araç sürmenin sıkıntı yaratmayacağı düşüncesidir. Alkol, reflekslerin yavaşlamasına ve trafikte yapılmaması gereken hareketlerin sergilenmesine sebep olabilir. Bu ve benzeri unsurların ortaya çıkması ise kazaya sebebiyet verir. Kendi kendinize “Ben zaten az içtim. Bana içki dokunmuyor.” tarzı cümleler kurarak hayatınızı tehlikeye atmayın ve alkollü araç kullanmanın size sayısız zarar verebileceğini aklınızdan çıkarmayın.

« Tüm Makaleler

Foto Galeri

SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862