Blog

250 cc ve Altında ÖTV Sıfırlandı!

Faydalı Bilgiler
5 Ocak 2019 Cumartesi

Avrupa Birliği’yle uyum yasaları kapsamında gündeme gelen ve 2002 yılında çıkarılan kanunla geçerli kılınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), taşıtlardan mücevherata ve benzine kadar farklı pek çok ürüne uygulanmaktadır. Çeşitli değerler baz alınarak farklı miktarlarda uygulanan ÖTV; 250 cc ve altındaki motor hacmine sahip olan motosiklet modellerinde %8 olarak alınmaktaydı, ta ki 1 Ocak 2019 tarihine kadar…

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada 31 Mart tarihine kadar 250 cc ve altındaki motosiklet modellerinde ÖTV’nin %0 olacağı dile getirildi.

Şimdi gelin haberin detaylarına bir göz atalım:

Enflasyonla Topyekûn Mücadele Kapsamında Gerçekleştirilen ÖTV İndirimi

Motosiklet yarışlarında başarılara imza atan ve son genel seçimde Sakarya’dan AKP milletvekili seçilerek meclise giren Kenan Sofuoğlu’nun motosiklet tutkunlarına yardımcı olmak adına üzerine çalışmalar yaptığı motosikletlerde ÖTV indirimi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklaması ile netlik kazandı. Türkiye’de motosiklet kullanım oranları göz önünde bulundurulduğunda en çok tercih edilen modellerden olan 250 cc ve altındaki araçların fiyatları, ÖTV’nin sıfıra çekilmesi ile ciddi miktarlarda düştü. Örnek olarak açıklamak gerekirse ₺25.000 civarında olan bir motosiklette %8’lik ÖTV indirimi yapılması, aracın ₺23.000 miktarına gerilemesini sağladı. Özellikle de ilk motosikletini almayı düşünenler için büyük bir fırsat yaratan bu ÖTV indirimi, aradaki farkla da motosiklet ekipmanı ya da motosiklet eğitimi almaya imkân tanımaktadır.

Siz de motosiklet almayı düşünüyorsanız, enflasyonla mücadele kapsamında gerçekleştirilen bu %8’lik ÖTV indirimini kaçırmayın!

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862