Blog

Motosiklette Yakıt Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

Faydalı Bilgiler
14 Ocak 2019 Pazartesi

Motosikletler, şehir içi ve şehirler arası yolculuklarda sürücülerin hem hızlı hem de düşük maliyete yol almalarını sağlayan araçlardır. Özellikle de kısa mesafe yolculuklarda düşük yakıt tüketimi ile iki teker tutkunlarına büyük avantajlar sağlayan motosiklet modelleri, zaman zaman normal düzeyden daha fazla yakıt tüketimi yaparak kullanıcısına ekstra masraf oluşturmaktadır. Peki motosikletlerde ekstra yakıt harcamanın önüne geçerek tasarruf yapmak için bu durumlarda neler yapılmalıdır?

İşte motosikletlerde yakıt tasarrufunun sebepleri ve bu sebeplerin nasıl ortadan kaldırılacağına dair detaylar:

Bakımlar Yapılmadığında Ortaya Çıkan Ekstra Yakıt Tüketimi

Motosikletler de tıpkı otomobiller gibidir ve bakımları düzenli yapılmadığı takdirde fazladan yakıt tüketimine sebep olurlar. Özellikle de yıpranmış buji, jikle kelebeği ayarsızlığı ve elektrik aksamındaki bozukluklar; normalden çok daha fazla yakıt harcanmasına sebep olarak motosiklet sürücüsüne ekstra masraf ortaya çıkarır. Ayrıca lastik basınçlarını düzenli olarak kontrol etmek, fren balatalarının gereğinden fazla sıkı olmamalarına özen göstermek ve soğutma sisteminin sıkıntısız bir şekilde çalışması mümkün kılmak motosiklette ekstra yakıt tüketimini engeller.

Sürücüler Yüzünden Meydana Gelen Gereksiz Yakıt Tüketimi

Motosiklette yakıt tüketimin başlıca sebebi her ne kadar bakımların yapılmayışı olsa da sürücüler de yakıt tüketiminde önemli etkenlerdir. Motorun ısınmasını beklemeden yolculuğa çıkmak, trafikte sık sık şerit değiştirmek ve akan trafiğin hızına uymayarak frene basmak zorunda kalmak; sürücüden kaynaklanan gereksiz yakıt tüketiminin başlıca unsurlarıdır. Bunlara ek olarak motosiklete çeşitli yükler yüklemek ve yokuş çıkarken tam gaz yapmak, motosikletin gereğinden fazla yakıt tüketmesine sebep olarak gereksiz masrafa sebebiyet verir. Tüm bu unsurların önüne geçerek yakıt tasarrufu sağlamak mümkün!

Hava Şartları Sebebiyle Oluşan Fazla Yakıt Tüketimi

Motosiklette fazla yakıt tüketiminin bir diğer sebebi de mevsimler yüzünden ortaya çıkan hava şartlarının olumsuz etkileridir. Özellikle de soğuk havalarda jikle çekili bir şekilde uzun süre yolculuk yapmak en sık yapılan hatalardan bir tanesidir ve ekstra yakıt tüketimine sebep verir. Jikleyi motosikleti sürdükçe ve motor ısındıkça kademeli olarak kapatmak sürücülerin fazladan yakıt harcamalarının önüne geçer. Yaz aylarında ise radyatörün düzenli bakıma sokulmaması motorun aşırı ısınmasına ve yakıt tüketiminin artmasına sebep olur, bu yüzden radyatörün yaz aylarında sıkça bakımı yapılmalıdır.

« Tüm Makaleler

Foto Galeri

SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862