Blog

Chopper Motosikletler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Faydalı Bilgiler
9 Ağustos 2018 Perşembe

Motosikletler, şehir içi ve şehirler arası ulaşımda neredeyse araba kadar sık tercih edilen bir ulaşım aracı halini almıştır. Tabii bir de motosikletler içerisinde öyle bir model var ki gören herkesi kendine hayran bırakıyor: Muhteşem tasarımları, konforlu yapıları ve sert hatları ile Chopper’lar… Biz de bu yazımızda kullanıcıların yolculuklarını keyifli hale getiren ve birçok motosiklet sürücüsünün hayallerini süsleyen Chopper’lar hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.

İşte Chopper motor modellerinin en önemli özellikleri:

Chopper Motosiklet Nedir?

Motor sürücüsünün sandalyede oturur gibi bir vaziyette yolculuk yapmasına fırsat tanıyarak yorulmanın önüne geçen Chopper motosiklet modelleri, seri üretilen Cruiser motosikletler kırpılarak hazırlanan araçlardır. Sürecek kişinin isteğine göre ve rahat bir yolculuk yapmasını sağlamak adına özel olarak tasarlanan Chopper motorlar, özgün olmaları ve kullanıcıların karakterlerini yansıtmaları sayesinde sürücüleri ile aralarında bir bağ olan modellerdir. Ayrıca yere yakın olarak tasarlanan Chopper motor modelleri; sürücünün kol, bacak ve boy ölçülerine göre hazırlanırlar.

II. Dünya Savaşı’ndan Sonra Tasarlanan Araçlardır

II. Dünya Savaşı’nın bitmesi ile evlerine dönen Amerikan askerleri tarafından Cruiser tarzı motosikletlerden fazla oldukları düşünülen parçalar çıkarılarak daha hafif ve hızlı hale getirilen ve ismi İngilizcede anlamı kesmek-biçmek olan “chop” kelimesinden türetilen Chopper motorlar, üretildikleri günden itibaren tasarımları ile göz dolduran modellerdir. Amerikalı askerlerin dünyaya kazandırdığı bir tasarım olan Chopper motosiklet, günümüzde de birçok ülkede yaygın olarak kullanılmaktadır.

Her Chopper’dan Dünyada Sadece 1 Adet Vardır

Sahipleri tarafından Chopper’a dönüştürülen modeller, dünya üzerinde sadece bir tane olmaları ile ünlüdürler. Motor sahiplerinin kendi kullanım amaçlarına ve vücut ölçülerine uygun olarak tasarladıkları Chopper motosiklet modelleri; eklenen detayları, kullanıcının karakterine uygun aksesuarları ve farklı ebatları ile son derece özel araçlardır. Özellikle de uzun yolculuklara çıkan kullanıcıların hem konfor hem de kendilerini yansıtmak için hazırladıkları Chopper motorlar, özgür ve özgün ruhların temsilcileri olarak trafikte bulunmaya devam ediyorlar.

« Tüm Makaleler
SOSYAL MEDYADA

Mondial resmi sosyal medya sayfaları üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

E-BÜLTEN KAYIT

Mondial E-Bülten'e kayıt olarak Mondial ile ilgili yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olun.

TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Merkezimiz ile iletişime geçerek tüm sorularınız için yardım alabilirsiniz.

444 80 850 800 448 3 862